Les comarques gironines registren un episodi de fortes tempestes aquesta tarda, confirmant-se l'avís del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), que havia previst xàfecs intensos.

Abans de les cinc de la tarda les precipitacions més intenses s'han concentrat a l'Alt Empordà. A Darnius han caigut 41 litres per metre quadrat en només 30 minuts, a Banyoles 25 litres en 20 minuts, i a Navata 23 litres en mitja hora.

A partir de les cinc de la tarda, les tempestes més fortes s'han registrat al Pla de l'Estany, el Gironès i el Baix Empordà. La intensitat de la pluja, ha obligat a suspendre algunes activitats esportives previstes per aquesta tarda, com a Porqueres.

En molts municipis que celebraven fires i festes majors, també s'han hagut de suspendre algunes activitats o bé traslladar-les a recintes tancats, com ara la trobada gegantera de la Fira de Tardor de Vilablareix.

Fins a les cinc de la tarda, aquests eren els municipis gironins que acumulaven més precipació: Darnius (56 litres per metre quadrat), Molló (30 litres per metre quadrat), Navata (23) i Figueres (13).

Es preveu que a partir de les vuit del vespre siguin les comarques centrals i del sud de Catalunya les més afectades per les tempestes