Un front de tempestes va descarregar ahir a la tarda amb força a diversos punts de les comarques gironines, amb xàfecs especialment intensos a l'Alt Empordà, el Pla de l'Estany i el Ripollès.

Segons dades de les estacions del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), van destacar registres com els 66,6 litres del pantà de Boadella, els 54,4 de Castelló d'Empúries o els 36,5 de Sant Pere Pescador. Al llarg de la tarda també es van produir pluges amb intensitat torrencial a Darnius (Alt Empordà) amb 41,7 litres en 30 minuts; a Banyoles, amb 25 litre també en mitja hora; i a Navata (Alt Empordà), amb 23 litres en mitja hora.

Protecció Civil de la Generalitat va activar l'Alerta del Pla especial d'emergències per inundacions a Catalunya, Inuncat, per les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya, un pla que al tancament d'aquesta edició es mantenia activat per la continuïtat de les previsions. Per altra banda, Protecció Civil va intensificar també les recomanacions per avisos per acumulació d'aigua i va recordar dels consells de protecció davant de llamps. Paral·lelament, Protecció Civil de la Generalitat es va mantenir en contacte amb els organismes gestors de les conques dels rius per avaluar l'evolució dels cabals i les possibles incidències, i així com també va contactar amb els municipis i cossos d'emergència per tal de notificar qualsevol incidència. Concretament va emetre un avís per la conca del Fluvià ahir a la tarda d'acord a la informació de l'Agència Catalana de l'Aigua.

Per la seva banda, el telèfon d'emergències 112 de Catalunya no va rebre un nombre significatiu de trucades, tot i que va registrar algunes incidències per acumulació d'aigua en algunes zones de l'Empordà i el Pla de l'Estany sense provocar danys significatius.

Inundacions

Els Bombers van notificar quatre incidències aïllades per inundacions a les comarques gironines: dues a Figueres, una a Porqueres i una altra a Banyoles. Tot i així, fonts dels Bombers van assegurar que es tractava d'inundacions lleus. Per la seva banda, el Servei Català de Trànsit també va emetre recomanacions als conductors al llarg de la tarda. En cas de pluja, va recordar moderar la velocitat, aturar el vehicle en cas de pluges intenses i la correcta senyalització, així com no travessar zones inundades. El Servei Català de Trànsit també va emetre recomanacions en cas de calamarsa, a partir d'on va assegurar que "la conducció és molt similar amb el gel", i va recomanar no aturar-se mai dins un pont o un túnel, conduir amb suavitat i mantenir la distància de seguretat entre els vehicles.