Dissabte passat, l'Aïda López i la seva mare, María José González, tenien pensat anar a Granada amb avió per a visitar la família, però la cosa es va complicar i el que havia de ser un vol d'una hora es va convertir en tota una odissea. Les dues dones, veïnes de Sarrià de Ter, van sortir molt aviat de casa cap a l'aeroport de Barcelona per "evitar possibles imprevistos en el trajecte a causa de les Festes de la Mercè" i per anar tranquil·lament, ja que la mare té problemes de mobilitat i un 65% de minusvalidesa. A dos quarts de quatre de la matinada es despertaven i a les sis passaven el control de seguretat de l'aeroport del Prat.

La idea era agafar el vol VY2010 de Vueling cap a Granada que sortia a les 7 del matí per anar a veure l'àvia, la mare de la María José, que està malalta. Tot anava bé: havien arribat amb temps i estaven esperant a la porta B55, on l'únic incident era que s'havia retardat una estona l'hora d'embarcament, ja que la pantalla marcava les 6.55h. Al cap de deu minuts d'arribar, però, la gent que estava esperant allà va començar a marxar, però no hi havia cap personal de la companyia per preguntar què estava passant. En comprovar la pantalla d'avisos d'embarcament, l'Aïda va entendre-ho tot: hi havia un canvi en la porta. Calia anar a la C71, "a l'altra punta de l'aeroport".

Malauradament, mare i filla van arribar massa tard. "A quina velocitat creu que pot anar una persona amb problemes de mobilitat i un 65% de minusvalidesa?" es pregunta l'Aïda en la reclamació que ha fet arribar a Vueling. Quan van arribar, la porta ja estava tancada i tot i que encara hi havia la passarel·la preparada i l'avió era a pista, les hostesses del taulell de la porta del costat els van explicar secament que ja no podien embarcar a l'avió. "La porta s'ha tancat. Ja no viatgeu", els van dir, segons el relat d'Aïda.

Tot seguit, l'Aïda i la seva mare, que estava molt nerviosa per tot el que havia passat, van anar a reclamar. Segons les afectades, les van enviar a quatre llocs diferents fins que van acabar a la taquilla de venda de tiquets, on van explicar el que els havia passat. Es van queixar per l'avís tan just de temps de canvi de porta i més tenint en compte que un dels passatgers és minusvàlid, fet que la companyia coneix perquè està indicat en la compra del vol.

Vueling ofereix la possibilitat de demanar assistència especial per embarcar, però les afectades no la van sol·licitar en considerar que amb la companyia de l'Aïda ja n'hi havia suficient. Consegüentment, no hi havia ningú amb elles que els pogués indicar i com que la política de Vueling no preveu esperar un passatger que no arriba a l'hora i a l'aeroport de Barcelona-El Prat no s'avisa per megafonia als passatgers que van tard, van acabar perdent el vol.

Conscients que la situació era complicada i amb l'únic objectiu d'anar a Granada, mare i filla van acceptar que no els tornessin els diners, però esperaven que les recol·loquessin en el següent vol. Tot i així, l'home que les atenia els va indicar que havien de pagar 120€ cada una. En marxar, la Maria José va comentar que era molt important per ella posar remei a aquesta situació, però la resposta, va ser un "me la suda" literal, segons el relat de la filla.

Finalment, l'Aïda i la María José van omplir un full de reclamació i van agafar un AVE fins a Màlaga, on un familiar les va recollir en cotxe. Les afectades van arribar a la seva destinació gairebé 12 hores més tard del previst i amb un cost superior del planejat. Ara esperen una resposta de Vueling, de qui només han rebut un correu de resposta automàtica.