Si no és que torna a renunciar al seu advocat per "incompetent" i perquè "no em fa cas", com va fer el passat abril, l'home que gairebé mata el seu sogre amb una destral a Palafrugell perquè havia aconseguit la custòdia d'una de les seves filles després que el Servei d'Atenció a la Infància i Adolescència hagués declarat la situació de desamparament de les menors serà jutjat.

L'acusat, veí de Begur, es troba en presó provisional des que va ser arrestat el 13 de juny de 2014 poca estona després de presumptament haver tractat de matar el seu sogre. Si no arriba a ser per la providencial arribada d'un veí que anava a buscar el cotxe a l'aparcament i en veure l'agressió va intercedir per arraconar l'agressor i treure-li l'arma, el cas podia haver acabat en homicidi.

Els cops de destral van fracturar el crani de la víctima i li van provocar una hemorràgia, a banda de les ferides obertes que li va ocasionar als braços i les cames, per la qual cosa va haver d'estar 125 dies hospitalitzat i 76 dies més de baixa amb impediment per realitzar les seves ocupacions habituals.

Segons l'escrit de qualificació provisional del fiscal, l'acusat va anar a dos quarts de vuit del matí al garatge del número 85 del carrer Vilar, a Palafrugell perquè sabia que apareixeria el seu sogre i en veure'l, "sense intercanviar cap paraula", va començar a agredir-lo amb la destral mentre li cridava: "Que et penses que et quedaràs amb la meva filla!". Va ser en aquest moment que va aparèixer el veí que va aconseguir aturar l'agressió, el qual també va patir la ira de l'acusat perquè lluny de rendir-se va intentar forcejar abans d'acabar fugint del garatge.

L'avís d'alarma del veí va permetre arrestar ràpidament el presumpte homicida, que havia tornat a Begur, i la policia local el va enxampar just en el moment que intentava canviar-se de roba perquè la que duia estava tacada de sang.

Des del principi, els investigadors van considerar que aquest intent d'homicidi estava motivat per la pèrdua de la custòdia d'una de les seves filles, la qual havia sigut entregada als avis materns.

Si bé el fiscal qualifica que l'atac és un delicte d'homicidi en grau de temptativa, l'acusació particular -Jordi Colomer- eleva els fets a la categoria d'assassinat en grau de temptativa amb l'agreujant de parentiu.