L'Àrea d'Ocupació de l'Ajuntament d'Olot organitza el proper divendres 21 d'octubre la jornada Ocupació en Xarxa, a la sala el Torín. La iniciativa té un doble objectiu: d'una banda, posar en valor les competències de les persones que es presenten a un procés de selecció i, de l'altra, donar a conèixer que diferents empreses d'Olot i la Garrotxa necessiten perfils professionals qualificats per cobrir diferents llocs de treball.

El regidor de Promoció Econòmica, Estanis Vayreda, ahir, va explicar que «a partir de l'activitat del Mas Les Mates i el que ens comenten les empreses organitzem aquesta iniciativa, que esperem que tingui una bona resposta»

Enginyers i persones amb titulacions de Cicles Formatius de Grau Mitjà-FP1 o Cicles Formatius de Grau Superior-FP2 de mecànica, electricitat, robòtica, mecatrònica, energies renovables o similars; graduats o llicenciats en Biologia o Química, i tècnics de laboratori són els perfils més demandats per les empreses, punteres en el seu sector, que han fet arribar aquesta demanda a l'Ajuntament d'Olot.

Les jornades volen posar en contacte els responsables de les companyies amb professionals d'aquests sectors per establir futures insercions laborals.

Un altre dels objectius de l'Ocupació en Xarxa és facilitar el retorn a Olot i la Garrotxa de treballadors, especialment els més joves, que van marxar a viure fora de la ciutat i la comarca per motius laborals, en el temps de la crisi. Amb aquestes jornades, se'ls vol donar a conèixer el potencial de les empreses i la necessitat de trobar treballadors qualificats, amb la possibilitat que això signifiqui poder tornar a viure i treballar a Olot, on les empreses no troben gent de determinats perfils tècnics.