Xaloc -la Xarxa Local de Municipis de la Diputació de Girona- va impartir la setmana passada una jornada de formació adreçada als tècnics municipals i càrrecs electes sobre les incompatibilitats de les autoritats i el personal de l'administració local i la responsabilitat penal en l'àmbit de l'exercici de la funció pública. «Es tracta qüestions molt importants», va explicar el president delegat de Xaloc, Jordi Camps, que va subratllar: «Incideixen en la necessitat d'un bon funcionament de les administracions públiques».

La jornada, que va tenir lloc a l'hotel Carlemany de Girona, forma part del quart seminari d'actualització jurídica i dret local que l'organisme autònom de la Diputació ofereix als municipis gironins. L'acte va ser impartit pel catedràtic de dret administratiu de la Universitat d'Alcalá de Henares, Miguel Sánchez Morón, i pel catedràtic de dret penal de la Universitat Autònoma de Barcelona, Fermín Morales Prats.

El quart seminari d'actualització jurídica i dret local (que consta de set jornades teòriques com la que es va fer la setmana passada) forma part del pla de formació de Xaloc d'aquest any, que també ofereix tres tallers específics. La formació compta amb una mitjana de 85 assistents per sessió.