Banyoles ja disposa d'un Pla Local de Joventut que preveu crear un Consell obert a les associacions, les entitats i els grups de joves que existeixen a la ciutat per recollir les seves inquietuds, tal com va informar l'Ajuntament. Aquesta és la mesura més destacada d'un projecte que, en essència, aposta pel treball en xarxa i transversal de totes les àrees municipals i manté les principals línies d'actuació en política juvenil que ja es realizen a la capital del Pla de l'Estany.

Un centre de salut jove que promogui la prevenció de les actituds de risc és una altra iniciativa rellevant del pla, que s'ha aprovat en el ple municipal de setembre i serà vigent fins al 2019. Les diferents accions per promoure la salut es farà a través d'intervencions educatives, orientatives i assistencials, impulsades conjuntament per les àrees de Joventut i Benestar Social de l'Ajuntament de Banyoles.

El Consistori va destacar que l'objectiu central del pla és tenir en compte les necessitats i les problemàtiques detectades en l'àmbit juvenil, perquè la població jove de Banyoles pugui desenvolupar el seu projecte de vida en igualtat d'oportunitats.

En els propers anys, l'Ajuntament banyolí continuarà amb el projecte de l'Aula d'Estudi -amb ampliació d'horaris en èpoques d'exàmens-, les ajudes al transport per als estudiants o amb el projecte Lleure per a tothom. Mitjançant un Carnet Jove Municipal, els joves tindran accés a la cultura.

El Pla Local també potencia el servei d'assessorament que ofereix l'Oficina Jove; i vetlla per l'atenció, la integració i la cohesió social d'aquest col·lectiu a través de programes i projectes socioeducatius.