Fer fora Joan Manso de la presidència del Consell Comarcal del Ripollès s'ha convertit en l'objectiu de l'oposició d'aquest organisme. Dilluns mateix el grup comarcal d'Esquerra Republicana va explicar-ho en una roda de premsa a la seu que el partit té a Ripoll, on va fer una valoració del primer any de gestió del govern Manso, expressant el malestar amb les polítiques del president.

La pèrdua de pes de l'Agència de Desenvolupament del Ripollès, la sortida de Camprodon del servei de recollida de residus, la manera com es va treure Miquel Rovira de la presidència aprofitant el cisme entre Convergència i Unió de l'any passat, i la poca empatia del mateix Manso amb bona part dels consellers comarcals, ha provocat que des de fa mesos s'estigui movent la possibilitat de presentar una moció de censura contra el president comarcal.

Però l'oposició no vol presentar-la sense tenir clar que la guanyarà. Per això li caldria el suport de tres consellers de l'equip de govern, una opció complicada perquè malgrat el malestar que hi ha entre membres de l'antiga Convergència pel protagonisme de Manso a la comarca, es creu que el president mouria fils per tancar files dins del PDC i garantir-ne la continuïtat. CiU va aconseguir-hi la majoria per un sol conseller després de les darreres eleccions municipals.

De l'equip de govern només el vicepresident segon Miquel Rovira formava part d'Unió Democràtica, partit del qual es va desvincular. Actualment milita a Demòcrates de Catalunya, del qual va ser un dels fundadors. El seu suport a una moció de censura seria insuficient, en tant que se'l consideraria trànsfuga.

La possibilitat més factible seria en canvi que Rovira es desvinculés del grup de CiU a l'Ajuntament de Ripoll, on és primer tinent d'alcalde. Això permetria que no se'l tingués com a trànsfuga i només amb el seu vot ja es pogués aprovar la moció de censura al Consell Comarcal. Perquè aquesta acció es pogués portar a terme, el govern de Ripoll podria permetre aquesta renúncia de Miquel Rovira com a membre de CiU sense que necessàriament suposés la seva sortida de l'equip. Si es produís aquest cas, sí que generaria tensions dins del nou PDC en àmbit comarcal.

Joan Manso està assolint un paper predominant dins de la política comarcal. A més de ser president del Consell Comarcal des de l'any passat, també és alcalde de Campdevànol i s'ha postulat com a únic candidat a la presidència comarcal del PDC. Juntament amb ell s'hi han presentat altres joves polítics com l'alcaldessa de Queralbs, Immaculada Constans, el de Molló, Josep Coma, i el regidor de Ripoll Joaquim Colomer.

La presència d'un nucli dur de joves inquieta polítics més veterans del partit que encara que no hagin articulat una alternativa, no estan d'acord amb el tarannà que està mostrant aquest corrent dominant. També sorprèn que malgrat el desacord amb les polítiques de Manso, els plens del Consell Comarcal d'aquest mandat hagin estat una autèntica bassa d'oli pel que fa a l'oposició.