La companyia Endesa ha realitzat a les comarques gironines del començament d'any ençà més de mig centenar d'intervencions per tallar el subministrament elèctric en habitatges ocupats on es defraudava el consum energètic i en els quals es cultivava marihuana.

Els alcaldes de la comarca de la Selva, la més afectada per aquestes situacions, reclamen ajuda a les diferents administracions per aturar la «plaga d'ocupacions» a què els ha portat el que consideren una buit legal a l'hora que xifren en més de mil les cases afectades.

Una de les opcions que han trobat els ajuntaments per enfrontar-se al problema és aliar-se amb Endesa, que en detectar el frau elèctric talla el subministrament.

El 2015, aquesta companyia va detectar i va actuar en 3.697 casos de clients de Girona, un 7,91 per cent més que l'any anterior, amb la qual cosa va recuperar 24.932.978 quilowatts d'energia.

Maçanet de la Selva, Caldes de Malavella, Riells i Viabrea, Vidreres i d'altres municipis selvatans calculen que cadascú té una quarantena d'habitatges ocupats, encara que a Blanes a principi d'agost ja se'n comptabilitzaven 160.