Ryanair ha decidit apujar l'aposta pel Regne Unit posant a la venda quatre noves destinacions que enllaçaran aquest país amb l'aeroport de Girona-Costa Brava. Es tracta dels esperats vols a Edimburg i Glasgow però també de noves rutes amb els aeroports de Belfast International i East Midlands (a mig camí entre Birmingham i Nottingham).

Els vols ja es poden adquirir per internet, tenen una freqüència de dos dies la setmana i començaran a finals del març que ve. Les connexions amb Escòcia seran els dimecres i dissabtes en el cas de Glasgow Prestwick, i dimecres i diumenges en el cas d'Edimburg. Pel que fa a la capital d'Irlanda del Nord, els vols seran els dilluns i els dijous. Amb East Midlands la freqüència serà els dimecres i els diumenges.

Amb aquestes noves destinacions Ryanair amplia a 13 el nombre de rutes que ofereix actualment amb el Regne Unit. És a dir, una tercera part dels 38 vols que operarà des de l'aeroport de Girona a partir de l'any que ve.

De fet, pràcticament totes les novetats que Ryanair ha presentat per a la propera temporada (les primeres després d'una retallada massiva de vols) són destinacions amb les Illes Britàniques. Només la nova ruta amb Oradea (Romania) se separa de la tònica general d'aquest any.

A banda d'això aquest any la companyia irlandesa s'ha centrat de ple en el mercat britànic. Als nous vols se'ls afegeixen una ruta més a Liverpool i tres més amb Birmingham, Leeds Bradford i Newcastle. En total nou connexions que Ryanair oferirà entre Girona i el Regne Unit.

Ofertes duplicades

L'aeroport de Vilobí d'Onyar, però, tindrà aquestes rutes per duplicat. Aquest 2016 la companyia anglesa Jet2Jet2 també ha fet la seva aposta particular a les comarques gironines. Actualment, ofereix vols a Glasgow, Belfast, East Midlands, Birmingham, Leeds Bradford, Londres Stansted, Manchester, Newcastle i Edimburg. És a dir, les mateixes rutes que Ryanair (si bé el gegant irlandès també vola a Bournemouth, Liverpool i Londres Luton).

La guerra d'ofertes amb Jet2 arriba malgrat el Brexit i respon a una aposta ferma per portar turistes britànics a la Costa Brava, un destí que torna a estar en alça a les illes britàniques fonamentalment per la seguretat que ofereix en relació amb altres països del sud del Mediterrani i l'Orient Mitjà com Egipte, Tunísia o Turquia.

La companyia irlandesa confirma així la seva intenció d'augmentar el nombre de viatgers a Girona de cara al 2017. El secretari d'Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font, va concretar que aquest creixement seria «de dos dígits» en relació amb la crescuda tant de rutes com de freqüències. De moment, Ryanair té confirmats 38 vols per a la temporada alta de l'any que ve. És a dir, nou més que aquest any.