L'Ajuntament de la Vall de Bianya -en un dels seus darrers plens- va aprovar la nova bandera del municipi. És de color verd fosc i groc i té una espasa, una vara d'alcalde (armes de Capsec) i un món d'atzur i una vall d'or.

Segons ha explicat Santi Reixach (alcalde de la Vall de Bianya per CiU), la bandera deriva de l'adequació de l'escut municipal a la normativa aprovada per l'Ajuntament el novembre del 2011.

L'alcalde ha explicat que tant l'adequació de l'escut com la creació de la bandera han estat iniciativa del veí Oleguer Plantalech. «Ell s'ha encarregat de fer totes les investigacions», ha explicat.

Reixach ha explicat que de moment encara no tenen la bandera penjada ni a la sala de plens ni a la façana de l'edifici municipal.

La intenció -segons ell- és aprofitar un esdeveniment per presentar-la en un acte públic. Ha explicat que el més possible és que la bandera sigui presentada en el context de la Fira del Farro pel mateix Oleguer Plantalech.

La Fira del Farro és un esdeveniment que té lloc a primers de febrer, després de la Fira del Fesol de Santa Pau i abans de la Fira del Fajol a Batet de la Serra.