El voluntariat internacional i les possibilitats de treballar a l'estranger centren la majoria de consultes fetes al Servei de Mobilitat internacional de l'Oficina Jove del Pla de l'Estany-Cal Drac durant el primer semestre de 2016, amb un 26 i un 24%, respectivament. Segueixen les pràctiques professionals i beques (21%), l'aprenentatge d'idiomes (12%), la cooperació al desenvolupament (8%) i estudiar en un altre país (7%).

La primera meitat de l'any, aquest servei ha atès 243 consultes, amb una mitjana mensual de 40 demandes de joves d'entre 18 i 30 anys que volen viure una experiència a l'estranger. El 90% de les peticions s'han fet de manera presencial a l'oficina.

El servei està impulsat pel Consell del Pla de l'Estany, en el marc de l'Oficina Jove Comarcal. Aquesta es gestiona gràcies a un conveni firmat entre el Consell, l'Ajuntament de Banyoles i la Direcció general de Joventut.

Segons dades de l'Oficina Jove Comarcal, el 10% dels joves que ha sol·licitat informació al servei de mobilitat internacional ha acabat fent les maletes per viure una experiència internacional. Núria Vilà és una de les usuàries de l'oficina que ha marxat a l'estranger. «Sense el suport de l'Espai Jove Cal Drac segurament no m'hauria atrevit a llançar-me a una aventura d'aquest nivell», va dir. Aquesta jove de 23 anys acaba de tornar de Jordània, on ha fet el seu segon voluntariat internacional en una ONG d'aquest país de l'Orient Mitjà. La seva tasca ha consistit en escriure històries de joves jordans que han viatjat a Síria o a l'Iraq per formar part de grups violents d'ideologia extremista. «Donant veu a aquestes persones, l'ONG vol implementar una campanya per prevenir els joves d'unir-se a aquests grups i salvar-los d'una mort probable», va explicar Vilà.