L'Ajuntament de la Vall d'en Bas dedicarà una trilogia de documentals a les dones de la Vall. El primer serà projectat el divendres dia 7 d'octubre a les 8 del vespre a l'auditori del Centre de Cultura i Natura de Can Trona. Té per títol Invisibilitat i patriarcat i ha estat fet pel tècnic audiovisual Marc Planagumà.

Respecte al títol, l'autor ha explicat que la invisibilitat deriva del poc reconeixement al paper de les dones en el progrés de la Vall i que per patriarcat entén el fet que tradicionalment els homes són els que han donat la cara i s'han emportat els mèrits.

Segons Planagumà, el treball deriva de 23 entrevistes que l'Ajuntament ja tenia d'èpoques anteriors. A partir d'aquí ha tret els trossos dels diàlegs referents a la temàtica tractada i ha muntat un documental d'autor de 25 minuts. Respecte a les protagonistes, ha explicat que destaquen una dona gran que durant tota la vida ha treballat al camp, una noia jove que fa de pastora i una noia que compagina la feina de dissenyadora gràfica amb l'agricultura.

La projecció forma part de la sisena Mostra Internacional de Cinema Etnogràfic, organitzat per 16 entitats vinculades a la cultura.