30 de setembre de 2016
30.09.2016

La Xarxa C-17 estudiarà com millorar l'atenció sanitària en la seva àrea d'influència

L'associació, que actua de lobby, ja s'ha reunit amb els directors dels diferents hospitals i es planteja elaborar un pla estratègic en l'àmbit sanitari

30.09.2016 | 14:34

La Xarxa C-17 està interessada en analitzar quina és l'atenció sanitària que reben els 750.000 usuaris que es concentren en l'àrea d'influència d'aquesta infraestructura. "Creiem que cal millorar l'oferta, buscar més sinèrgies entre els diferents hospitals i aconseguir noves oportunitats per incrementar la complexitat de l'oferta sanitària en aquest entorn", ha assenyalat aquest divendres el president de l'associació i alcalde de Granollers, Josep Mayoral. En les pròximes setmanes l'associació decidirà si impulsa un pla estratègic centrat en l'àmbit sanitari. Ho ha explicat a Ripoll, on aquest divendres s'ha celebrat la reunió del consell general i una jornada tècnica amb representants dels 26 membres que en formen part. Entre els temes que s'han tractat, hi havia les propostes de millora de la línia R3 i la carretera C-17.

El president de la Xarxa C-17, Josep Mayoral, ha explicat que ja s'han reunit amb els diferents directors dels centres sanitaris que hi ha a tota la zona que engloba aquesta via. També estan en converses amb la conselleria de Salut. La idea és buscar millores tenint en compte que hi ha 750.000 persones en aquest entorn. Segons Mayoral, en les pròximes setmanes es decidirà si impulsen un pla estratègic, que se sumaria als 9 que ja tenen en marxa.

Els representants dels diferents membres que formen part de la Xarxa C-17, constituïda oficialment com a associació des de finals de l'any passat, s'han reunit aquest divendres a Ripoll, on s'ha celebrat la reunió del consell general ordinària i també una jornada tècnica.

Entre els temes que s'han tractat, s'ha fet èmfasi en els projectes estratègics que s'han fixat. En l'àmbit d'infraestructures, s'ha parlat de l'evolució del desdoblament de la línia R3, on s'ha recordat que Foment ja ha presentat un projecte de traçat i que ajuntaments i Generalitat han presentat al·legacions. "Entenem que la feina fonamental està feta però cal apressar la seva execució; creiem que si hi ha prou voluntat política el desdoblament enter Parets i La Garriga ja pugui començar el 2017", ha assenyalat el president de l'associació i alcalde de Granollers, Josep Mayoral.

Per altra banda i pel que fa a la C-17, s'ha lamentat l'accident que ahir a la tarda hi va haver a l'alçada de Tagamanent (Vallès Oriental) quan la conductora d'un cotxe va morir després de caure-li una roca de grans dimensions damunt el vehicle. S''ha subratllat la necessitat de seguir reclamant més seguretat a la via, sobretot en el tram que va de Centellas a Aiguafreda. Així mateix, s'ha debatut sobre les importants congestions que hi ha entre Granollers i Mollet, amb 84.000 vehicles diaris, i les possibles millores, com ara la futura variant i les solucions alternatives que s'haurien d'emprendre abans que es pugui fer aquesta obra d'uns 200 milions d'euros, com ara la incorporació d'un tercer carril. "El que diem els ajuntaments i els empresaris és que estem d'acord a buscar solucions provisionals però no descuidem la tramitació de la definitiva", ha afegit Mayoral.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook