El consistori cassanenc va aprovar ahir una modificació de crèdit per iniciar l'avantprojecte de remodelació del barri vell. La voluntat, segons va explicar el regidor de Promoció Econòmica, Urbanisme i Mobilitat, Emili Mató, és tenir la idea inicial per començar a treballar amb fermesa de cara a l'any vinent en la rehabilitació de la major part dels carrers del centre històric del poble.

Segons Mató, «l'objectiu és fer més atractiu el centre del poble per donar-hi més vida, atreure més establiments i incrementar el nombre d'habitants». L'avantprojecte servirà per extreure conclusions de les principals línies de treball sobre aquesta qüestió. Mató va recordar que aquest és un dels objectius previstos al Pla d'Actuació Municipal des de l'inici de la legislatura.

El ple d'ahir també va aprovar la creació d'un nou lloc de treball a la brigada municipal. Segons va explicar el regidor d'Hisenda i Organització Municipal, Pau Presas, «aquesta plaça sorgeix de la necessitat d'incrementar el manteniment de la via pública».

Els grups municipals van aprovar per unanimitat el refinançament dels préstecs de l'Ajuntament a un tipus d'interès menor de l'actual. Aquest any s'ha reduït 400.000 euros addicionals de deute i en total el consistori tancarà l'any amb 1.114.000 euros d'endeutament.

Els grups municipals de l'Ajuntament de Cassà (ERC i CIU) van aprovar ahir per unanimitat la moció que insta a les institucions a treballar en «el manteniment de la cohesió social i el repartiment equitatiu dels recursos públics», per garantir «una vida digna» als habitants. El text també fa propostes per donar suport als col·lectius més vulnerables.