Un total de 1.101 atletes partipen avui en la quarta edició del repte esportiu i solidari Oncotrail, una cursa de 100 quilòmetres organitzada per la Fundació Oncolliga Girona amb la col·laboració del Club Atlètic Palafrugell i l'Agrupació Excursionista Palafrugell. Cada equip participant aporta un donatiu a l'Oncolliga per un import mínim de 1.000 euros i enguany ja ha recaptat més de 150.000 euros, que es destinaran sobretot a cobrir les necessitats dels hospitals gironins. A més, la plataforma online a través de les quals es fan les donacions continuarà oberta encara unes setmanes després, així que la xifra pot continuar augmentant.

La xifra de participants d'enguany ja ha superat les previsions de l'organització i representa un creixement del 80% respecte de l'any passat, quan van prendre la sortida 600 corredors en 78 equips.

L'Oncotrail proposa un recorregut circular amb sortida i arribada a Palafrugell, 100 quilòmetres que recorren la Costa Brava i les Gavarres. Els participants hauran de cobrir el recorregut en un màxim de 30 hores passant per una desena de punts de control i avituallament. La cursa no té caràcter competitiu i es pot fer corrent o caminant, però sempre amb quatre integrants del grup en marxa.

La sortida és a les 9 del matí a la plaça de can Mario de Palafrugell i l'arribada dels primers corredors està prevista per aquesta tarda, cap a les 6 o les 7, al Pavelló Poliesportiu 2, a la zona de l'IES Baix Empordà.