L'exalcaldessa de Ripoll i actual diputada al Congrés dels Diputats de Madrid per ERC, Teresa Jordà, no acabarà l'any com a regidora i cap de l'oposició de l'Ajuntament. Aquesta setmana tenia previst comunicar-ho a l'alcalde, Jordi Munell, i en un dels propers plens es farà efectiva la seva renúncia.

Jordà ha explicat que «l'experiència m'ha ensenyat que no pots estar al 100% a Ripoll i Madrid alhora». Per això, ha expressat la seva voluntat de deixar la regidoria ripollesa, una decisió que ja fa mesos que va prendre però que s'ha perllongat arran de la polèmica a la residència de la Fundació Guifré. Actualment, n'és patrona com a vocal, en tant que representant d'ERC al consistori. Deixar l'acta de regidora comporta sortir també d'aquest patronat, un gest que no vol fer ara. Jordà considera que seria «molt poc ètic» abandonar la Fundació en un moment complicat, quan hi ha obertes diligències judicials per possibles maltractaments d'avis. Per això, buscaran una fórmula per causar baixa del consistori sense perdre el paper com a patrona.

La situació política espanyola també ha influït en l'any i escaig de pròrroga d'aquesta renúncia. Des de desembre de 2015 que creu que «ja no hauria de ser regidora», però les dues comteses electorals al Congrés i l'absència d'un govern a Madrid han congelat la sortida.

Jordà creu que hi ha gent preparada per rellevar-la i dedicar molt més temps que ella a l'Ajuntament. Ara per ara, no sap qui serà el seu substitut, si bé en les darreres municipals el segon de la llista d'ERC va ser el també regidor Roger Bosch. Es remet als dos anys i mig que resten fins a les properes eleccions i no descarta que puguin sorgir noves cares que formin part del projecte d'Esquerra a Ripoll. En tot cas, assenyala que no pensa desvincular-se del partit a nivell local i que seguirà sent la presidenta de la secció local.

Teresa Jordà va presentar-se per primera vegada a unes eleccions ja com a cap de llista el 1999, aconseguint dues regidories. Va ser al cap de 4 anys quan va aconseguir-ne l'alcaldia. El convergent Eudald Casadesús no va repetir majoria absoluta per tercer mandat consecutiu, i ERC va fer equip tripartit amb PSC i ICV. El 2007 va repetir amb l'únic suport del PSC. En les dues darreres eleccions CiU ha recuperat la majoria absoluta i Jordà ha exercit de cap de l'oposició. Des del desembre de 2011 és diputada al Congrés de Madrid. Després de perdre l'alcaldia aquell any, va tornar durant uns mesos a la seva antiga feina a l'oficina de Correus a Ripoll.