Adjectius com "fatxenda, irresponsable, maleducat i insolent" van ser pronunciats en el ple municipal de dimarts passat a Ripoll. Una representant dels veïns del barri de Fuensanta va utilitzar-los per referir-se a un altre veí al qual li va atribuir comportaments incívics, amenaces i també venda de productes estupefaents.

Prèviament aquests veïns havien entrat al registre municipal una recollida de vuitanta-sis signatures de bona part dels residents d'aquella zona. D'altres, afirmen que no van voler signar perquè estan "atemorits" per la reacció que pugui tenir.

Aquesta situació afirmen que ja fa anys que es perllonga, i que malgrat les múltiples vegades que han avisat a la Policia Municipal i als Mossos d'Esquadra, aquests no han pogut fer res per posar-hi remei.

"De vegades ni obre la porta a la policia", va apuntar la mateixa veïna. Entre els nombrosos exemples que va desgranar del seu comportament, va afirmar que tenia "gossos maltractats" i d'altres que haurien mossegat diverses persones. Fins i tot va apuntar que la família d'aquest veí havia acabat marxant del barri.

La regidora de seguretat del consistori ripollès, Maria Dolors Vilalta, va garantir que la Junta Local de Seguretat es coordinaria amb els Mossos d'Esquadra per tal de posar remei a aquesta situació.

A més, va assenyalar que existeix una llei que articula un procediment per fer-lo fora del barri en cas que hagi produït molèsties reiterades a la resta de veïns, i va posar-se al seu servei per solucionar el problema.

En tot cas, la regidora de seguretat del consistori va explicar que ja li havien retirat un gos, afirmació a la qual la veïna que denunciava els fets va replicar: "però ja en té un altre".