Les assistències sanitàries de la Creu Roja a les platges gironines aquest estiu han augmentat prop d'un 16% respecte el 2015, ja que han passat de 5.516 a 6.564. Els traumatismes i les picades de meduses han concentrat la majoria de les intervencions d'aquesta última temporada, amb 3.276 i 2.206, respectivament.

Ja amb la tardor en marxa, l'entitat humanitària ha fet balanç del seu servei de vigilància i assistència a les vint platges de la Costa Brava on s'ha desplegat. En grans xifres, els socorristes de la Creu Roja han realitzat 6.564 actuacions de tipus sanitari, 5.610 avisos de caràcter preventiu per evitar conductes de risc i 418 intervencions de suport social. Entre aquestes últimes s'inclouen els dispositius per facilitar el bany de les persones amb discapacitat física, un servei que implica l'ús de cadires amfíbies i que s'ha organitzat a vuit platges gironines.

Des de la Creu Roja de Girona van explicar que l'augment del 15,9% de les assistències sanitàries al litoral no tenen una causa clara, tot i que segurament hi ha influït la bona temporada estival, amb temperatures elevades, que ha portat una important afluència de banyistes a la costa.

Els 3.276 serveis mèdics dels socorristes han estat, sobretot, per tractar ferides, contusions, luxacions, distensions o possibles fractures. Un altre gruix important de les seves intervencions durant aquest estiu, 2.206, han estat per picades de meduses.

Rescats i evacuacions

El nombre de persones amb risc d'ofegar-se que els vigilants de la Creu Roja han rescatat a Girona ha estat molt similar al de l'any passat; llavors van ser 36 i ara, 37. Pel que fa a les evacuacions de la platja a l'hospital, aquest estiu l'entitat n'ha fet 105.

La feina de l'entitat humanitària a les zones de bany també ha consistit en donar informació preventiva per evitar situacions perilloses.

Amb aquest objectiu, els socorristes han realitzat més de 5.610 avisos per tal d'aturar conductes de risc o impedir accidents propis de les activitats estiuenques, com ara insolacions, cremades solars, cops de calor, talls de digestió o lesions produïdes per animals marins. En aquest àmbit, Creu Roja ha destacat la iniciativa «Aquest estiu, estima't molt» o la dels Socorristes Junior que ha dut a terme conjuntament amb la cadena de supermercats Lidl.