Un grup de socialistes gironins ha elaborat un document en el qual demana donar suport a la candidatura de Miquel Iceta com a primer secretari del PSC. «Estem convençuts que és la millor opció de present i de futur», exposa el manifest, que considera que Iceta ha situat el partit «en un lloc de més importància del que tenia quan se'n va fer càrrec». De moment, 23 militants de la federació de Girona del PSC defensen aquest document, que remarca que Iceta és «la persona més adequada» per seguir liderant la formació.

Alguns dels militants que signen el manifest són l'exsubdelegat del Govern de l'Estat a Girona Francesc Francisco-Busquets, el diputat al Parlament, Rafel Bruguera, l'alcaldessa de Vilafant, Consol Cantenys, l'exalcalde d'Olot Lluís Sacrest i l'exdirector dels Serveis Territorials d'Educació a Girona Andreu Otero. «Som uns militants que des de fa temps ens trobem com a grup de reflexió i de debat perquè ens preocupa el PSC», ha explicat aquest dimecres Francisco-Busquets en una roda de premsa.

De fet, es tracta de la mateixa gent que fa prop de mig any, en l'assemblea que va celebrar la federació de Girona, va presentar un document per reivindicar el catalanisme del partit. Francisco-Busquets ha subratllat que el manifest de suport a Iceta està obert a altres socialistes gironins i ha confiat que la primera secretària de l'agrupació de Girona del PSC, Sílvia Paneque, que ja ha expressat el seu compromís amb Iceta, signi el document. «És una crida a la militància perquè secundi la candidatura d'Iceta», ha conclòs l'exsubdelegat de l'Estat a Girona.

La posició de Juli Fernández «pot portar confusió»

Així mateix, Francisco-Busquets ha valorat que la posició del primer secretari de la federació de Girona del PSC, Juli Fernández, que de manera pública ha donat suport a la candidatura de Núria Parlon com a primera secretària, «pot portar confusió». «Fernández pot fer el que consideri oportú però, com que és el primer secretari, pot semblar que la federació de Girona està a favor d'una candidatura i no d'una altra», ha sentenciat Francisco-Busquets, que ha afegit que el grup de militants del qual forma part trobava a faltar un suport a Iceta.