La científica de Cassà de la Selva Anna Laromaine, investigadora de l'Institut de Ciència de Materials de Barcelona, ha obtingut una de les cinc beques del programa L'Oreal-Unesco For Women in Science. La investigadora gironina destinarà la dotació d'aquesta beca, de 15.000 euros,a un projecte per optimitzar les propietats físico-químiques dels nanomaterials per poder aplicar-los a la biomedicina.

Aquest any, un jurat compost, entre d'altres personalitats científiques, per Bernat Soria o María Blasco, han concedit cinc beques d'aquest programa per a donar visibilitat a les dones en la ciència a quatre joves científiques més per a impulsar els seus projectes d'investigació. Entre les recerques becades enguany n'hi ha de relacionades amb les al·lèrgies, la immunització materna per evitar malalties com la tos ferina o el desenvolupament d'un sistema per entendre i controlar la dinàmica de dobles membranes de les mitocòndries, fonamental en processos com l'Alzheimer.

Llicenciada en Químiques, Laromaine ha realitzat sis anys d'estades postdoctorals en centres internacionals com l'Imperial College de Londres, el Massachussets Institute of Technology o la Universitat de Harvard. A més, també va fer un MBA a la Universitat Pompeu Fabra.

Actualment treballa a l'Institut de Ciència de Materials de Barceona, on combina l'estudi de la ciència dels materials, la química i la biologia per a dissenyar nanomaterials i comercialitzar-los per a aplicacions mèdiques i cosmètiques.

Concretament, estudia la interacció de les nanopartícules amb material biològic. A més, lidera diverses activitats de divulgació científica i imparteix classes al Màster de Nanotecnologia de la Universitat Autònoma de Barcelona.