Vilablareix preveu començar les obres per allargar el carril bici fins a la ciutat de Girona a partir de 2017. Així ho preveu el seu alcalde, David Mascort, que també anuncia una gran ampliació d'aquestes vies ciclistes a tot el municipi. El carril bici entre Vilablareix i Girona és un projecte que fa anys que està sobre la taula dels dos Ajuntaments. Fa tres anys el consistori gironí ja va anunciar la seva intenció d'allargar la via per a ciclistes als extrems nords de l'àrea urbana, és a dir a Vilablareix pel sud i a Pont Major pel nord.

En el cas de Vilablareix, el projecte ha anat agafant forma i el traçat ja està més o menys definit. En aquest sentit, Mascort va remarcar ahir que pel que fa al seu municipi el carril arribarà fins a l'altura de l'institut, però que aquest no es començarà fins al 2017.

Tanmateix, el batlle va anar més enllà quan va afirmar que "no es tracta només d'unir el carril bici amb Girona sinó que cada carrer principal del municipi en tingui un". Aquest projecte d'omplir de carrils bici les principals vies de Vilablareix també està previst que comenci de cares a l'any que ve.

Abans de l'estiu Vilablareix va incorporar al carrer Perelló un nou carril bici les obres del qual també van servir per fer el carrer més accessible i segur. Els treballs també van ser pensats per facilitar l'accés a peu fins a l'escola i provocar que s'utilitzin els aparcaments del carrer Marroc o de la carretera Santa Coloma. Aquesta era una de les prioritats de l'equip de govern per pacificar el trànsit en aquesta via potenciant el seu ús per a vianants i ciclistes.