Un error de programació durant una inspecció rutinària a finals de la setmana passada ha deixat uns dies sense funcionament un dels disset ascensors de l'hospital Josep Trueta de Girona. Concretament, l'elevador que ha quedat fora de servei és d'un dels dos aparells principals del centre, que es troben ubicats al vestíbul de l'edifici.

Segons van explicar ahir fonts de l'hospital gironí, la setmana passada, mentre es feia la inspecció periòdica dels ascensors es va desprogramar un dels dos aparells que fan servir els usuaris del centre sanitari per accedir als pisos superiors i ha estat uns dies fora de servei.

Reprogramació

Tot i això, però, ahir mateix estava previst que els tècnics el reprogramessin per a pogués tornar a estar plenament operatiu. Tot i això, a primera hora de la tarda encara estava inutilitzat.

Fa uns anys, el 2013, les obres de reparació de dos dels ascensors del centre hospitalari ja van generar queixes de pacients, familiars i personal mèdic per les llargues estones que s'havien d'esperar fins a accedir a les plantes més altes de l'edifici.

Diversos usuaris es van queixar llavors de les incomoditats i retencions provocades per l'avaria d'un dels aparells, que va coincidir, amés, amb el recanvi d'un altre.