El candidat a presidir la federació del PDC a Girona, Marc Gafarot, va demanar ahir que el nou partit eviti les «velles pràctiques» de CDC. «La corrupció, la manca de meritocràcia i el clientelisme van ser els problemes de Convergència», va considerar Gafarot, en una valoració de les primàries. «Tenim bones sensacions de la campanya», va assegurar Gafarot, que no va descartar que la seva candidatura guanyi les primàries.

«És una llista que ve de les bases i que no està formada pels aparells del partit», va afegir el candidat, que va reivindicar recuperar CDC «amb tots els ets i uts» -si cal amb el nom de Convergència- perquè torni a ser la primera formació de la demarcació de Girona i de Catalunya.

També va destacar la importància que hi hagi primàries perquè, segons va subratllar, són un primer pas per «rectificar conductes poc transparents». «Estem en una situació de dolça decadència que ens obliga a ser més seriosos i sòlids en les nostres actuacions», va manifestar Gafarot. Així mateix, va remarcar que, més enllà de qui guanyi les primàries de la federació, les votacions són un procés que «legitimen encara més» l'equip que acabi liderant el PDC a Girona. Per acabar, Gafarot va concloure: «Allà on hem fet campanya, hem tingut una resposta considerable; hem guanyat la batalla de les idees».