Després d'una setmana de campanya, el Partit Demòcrata Català (PDC) obre les votacions de les eleccions territorials. A la demarcació de Girona, les primàries es posaran a prova per escollir la presidència de la federació, que es debat entre Pere Vila i Marc Gafarot. Vila -que des del 2012 ha estat el líder de la federació de Girona de CDC- torna a optar a la presidència, ara sota les sigles del PDC. Ho fa acompanyat d'algunes de les cares gironines més visibles en l'antiga Convergència i en la nova formació.

Si l'actual president de la Diputació de Girona és reelegit com a líder del partit, la diputada al Parlament i regidora a l'Ajuntament de Maçanet de la Selva, Natàlia Figueras, serà la vicepresidenta de la federació. Així mateix, si s'imposa la candidatura de Vila, formaran part de la seva executiva les alcaldesses de Girona, Marta Madrenas, de Figueres, Marta Felip, i de Roses, Montse Mindan.

Davant aquesta llista de continuïtat, la candidatura alternativa que també aspira a presidir la federació de Girona del PDC la lidera Gafarot. Exassessor de relacions internacionals a CDC, a la Fundació CATMón i al Parlament Europeu, Gafarot ha presentat una llista de novetat formada, bàsicament, per regidors d'alguns consistoris gironins, com Marta Baserba de Palafrugell i Joel Comas de Blanes.

Els més de 2.000 associats gironins de la federació del PDC -sota les sigles de Convergència n'hi havia uns 4.000- poden votar avui i demà quina candidatura s'ha d'encarregar del futur de l'antiga CDC a Girona. El resultat se sabrà dissabte a la tarda. Pel que fa a les direccions comarcals gironines, no hauran d'enfrontar lideratges perquè cap de les llistes comarcals disposa d'una candidatura rival.