Uns vuitanta alumnes de vint-i-dos municipis de Girona han superat la formació dels cursos bàsics de voluntaris de Protecció Civil i del curs per a tècnics municipals responsables de voluntaris. En total, a tot Catalunya, s'han format 248 alumnes de 91 municipis i l'Institut de Seguretat Pública els ha lliurat els diplomes que ho acrediten.

Es tracta de la 5a i 6a promoció de cursos que es fan per aquesta formació, que ja compta amb 115 associacions de voluntaris a tot Catalunya. Una xifra que suposa un volum de 1.393 membres i que continuarà creixent perquè, en aquests moments, hi ha deu associacions més fent els tràmits de registre. L'any 2013 hi havia 60 associacions de voluntaris de Protecció Civil de la Generalitat amb poc més de 600 voluntaris.

En dades absolutes, 248 alumnes de 91 municipis han superat la formació. D'aquests, 232 han superat el curs bàsic de voluntaris de protecció civil i 16, el curs per a tècnics municipals responsables de Voluntaris de Protecció Civil. Per demarcacions, 93 alumnes corresponen a 34 municipis de Barcelona; 16, de 9 municipis de la Catalunya Central; 80 alumnes, de 22 municipis de Girona; 13 alumnes, de 6 municipis de Lleida; 23 alumnes, d'11 municipis de Tarragona; i 17, de 9 municipis de Terres de l'Ebre.

Girona, amb més alumnes

El municipi amb més alumnes que han superat la formació ha estat Girona, amb un total de 18 alumnes, seguit de la Bisbal d'Empordà, amb 9; Banyoles, amb 8 alumnes; i Sabadell, amb 7 alumnes.