Un home de 61 anys i nacionalitat belga va morir ahir a la tarda a la carretera del Far de Roses després de ser envestit per un cotxe tot terreny de matrícula espanyola i conduït per un francès de 39 anys que va quedar il·lès.

L'accident es va produir davant del castell de la Trinitat, al Far de Roses, a la carretera de Canyelles, que uneix el Far amb les platges de l'Almadrava i les Canyelles. Segons va poder saber aquest diari, el tot terreny, un Porsche Cayenne de color negre amb matrícula espanyola i conduït per un home francès, va envestir el ciclista de 61 anys per la part del darrere i el va desplaçar diversos metres, a la vegada que el cotxe va picar fins a dues vegades amb la vorera. Quan finalment el conductor va frenar, el ciclista i la bicicleta van sortir catapultats cap a un costat i la víctima mortal va caure per un petit terraplè. L'accident es va produir quan ambdós vehicles circulaven direcció a les platges.

A causa de l'important impacte, el ciclista va morir a l'acte i així ho va acreditar el metge que va assistir l'accident. L'helicòpter medicalitzat i l'ambulància del SEM que van arribar fins al lloc dels fets no van poder fer res per salvar la vida del ciclista. El conductor del tot terreny va resultar il·lès de l'accident i en cap moment va necessitar els serveis del SEM.

Com a resultat de la col·lisió, la bicicleta va quedar bastant afectada, especialment la roda posterior d'aquesta. Les marques en el capó del tot terreny, així com el forat a la lluna del tot terreny, fan sospitar que el vehicle circulava a una gran velocitat. Hores després de l'accident, a la zona encara es veien diferents marques a la calçada que demostraven la violència de la topada.

Negatiu en alcoholèmia

La Policia Local de Roses es va endur el conductor a la comissaria per testificar i el van sotmetre a un test d'alcoholèmia i a un altre de consum de drogues. La prova d'alcohol va donar negatiu i fonts consultades per aquest diari no van voler facilitar els resultats sobre estupefaents. Els agents analitzaven ahir les imatges d'una càmera de seguretat d'un bloc d'apartaments proper al lloc dels fets. Els agents també investigaven la identitat de la víctima per poder comunicar als familiars la seva defunció. En la seva investigació, els agents també treballaven per esbrinar quin era el motiu pel qual l'home francès es trobava a la població. Segons fonts consultades pel Diari de Girona, els agents no tenien constància si el ciclista estava a Roses de vacances o si, per contra, hi vivia habitualment.

Un ciutadà que passava pel lloc dels fets va alertar, poc abans de les quatre de la tarda, la Policia Local de Roses, encarregada de gestionar els accidents en vies urbanes del municipi.