L'Ajuntament de Puigcerdà ha admès que ara per ara la construcció de l'escola Llums del Nord està en suspens. La regidoria d'Ensenyament és conscient que la baixada de la natalitat posa en perill el compromís del Departament d'Ensenyament d'aixecar un edifici nou per al centre educatiu, que està en mòduls prefabricats des de fa nou anys, però ha remarcat que defensarà la seva construcció per garantir el manteniment dels dos centres de Primària a la capital cerdana.

La regidora municipal d'Ensenyament, Sònia Domingo, ha acceptat la possibilitat que el departament es faci enrere en la voluntat de construir l'edifici però ha remarcat que "jo vull pensar que no. A més, ara estem cedint els terrenys" però ha admès que ara per ara "la cosa està que no tens cap seguretat, però bé, la idea és pensar en positiu i creure que finalment sortirà, però seguretat no n'hi ha". En aquest sentit, la regidora ha remarcat que "està clar que des de Puigcerdà defensarem la construcció de l'escola perquè la nostra idea és poder tenir dues escoles encara que sigui amb una línia cadascuna". Domingo ha recordat que "el dia en què es va fer aquesta escola, l'Alfons I estava saturadíssima i bé, es van fer tots els projectes que es van fer però després va venir la crisi". Domingo ha argumentat que "ara el gran problema que hi ha és la natalitat, que en els últims anys ha estat molt baixa, però de totes maneres jo de moment no sé res sobre el fet que ens haguem de reunir".

Mentre s'espera que a la primavera el Departament convoqui una reunió per analitzar l'evolució del padró municipal i prendre una decisió sobre la construcció de l'edifici escolar, l'Ajuntament no té previst de moment plantejar un pla B consistent, per exemple, a construir-se l'edifici tal com va fer Bolvir o cedir-ne un de municipal perquè l'ocupi l'escola. En aquest àmbit, la regidora ha apuntat que "el problema és que no en tenim, ja ens agradaria tenir-ne un".