Tarda de fortes pluges al Gironès, que han tingut una important afectació a algunes de les principals vies de comunicació. Una pedregada ha obligat a aturar el trànsit a l'AP7 durant uns minuts (s'hi han format cues de fins a 5 km), la N-II s'ha tallat a Cervià de Ter, la C-66 a Celrà, la Gi-543 a Arbúcies, la Gi-643 a Gualta, i la Gi-514 a Medinyà. En aquesta última població, també s'ha hagut d'evacuar l'escola, que ha quedat inundada.

Segons el Servei Meterològic de Catalunya, a primera hora de la tarda s'ha format un nucli de tempesta "molt estàtic al Gironès". A la ciutat de Girona s'ha superat el llindar de 25 litres/m2 en 30 minuts.

Els Bombers han rebut una cinquantena d'avisos en una hora i mitja, la majoria per inundacions de carrers, de baixos d'habitatges o de crescudes de riera. L'actuació més destacada ha tingut lloc a Girona, on els Bombers han hagut de rescatar dues dones atrapades al cotxe entre una esllavissada i un rec a la zona de Campdorà.

A Girona mateix, a banda de la zona de Campdorà també hi ha hagut molta acumulació d´aigua al carrer de Can Sunyer, que ha quedat del tot inundat. Alguns testimonis han avisat els Bombers que a la zona de l'Hospital Trueta, d'altra banda, hi havia algun cotxe negat d'aigua. Altres carrers afectats són el Modeguera Gran, al costat de la riera, que ha crescut de manera important, la carretera de Palamós, la Rambla Xavier Cugat o el carrer Serra Alta.

L'episodi de pluja ha anat acompanyat en alguns moments d'una calamarsada de força magnitud que ha deixat les zones afectades ben emblanquinades. Les xarxes socials han recollit de seguida aquest fet amb nombrosos vídeos i fotografies fent-ne de testimoni.

El nou episodi de tempestes ha tornat a provocar degoters a l'estació d'Adif a Girona.

Galledes per recollir l'aigua dels degoters a l'estació de Girona. Foto: Tapi Carreras

El telèfon 112 ha rebut 60 trucades a causa de les fortes pluges d'aquesta tarda a les comarques de Girona, la majoria als municipis de SantJulià Ramis i Celrà.

A la zona de la Garrotxa i l'Alt Empordà també s'han registrat tempestes importants, però sense afectacions greus. A partir de les sis de la tarda, les pluges s'han desplaçat cap a les comarques del Baix Empordà i la Selva.