Els ramaders van poder vendre més pollins i a un preu una mica millor que el de l'any passat a la Fira d'Espinavell, que va tenir lloc ahir amb moments de forta pluja.

"No és el que la gent voldria", va precisar el ramader Joan Pastoret. Va indicar que s'hi van pagar al voltant d'uns 450 € per un pollí, mentre que l'any passat se'n pagaven 350 € i com a màxim 400 €. A més ha dit que tots els ramaders que van voler van poder vendre.

Els motius -segons ell- és que a Itàlia ha augmentat el consum de la carn de pollí. Ahir, a la fira hi havia italians que compraven. El motiu és que la carn de pollí és aconsellada pels metges pel ferro. Es tracta d'una carn que aporta beneficis a les persones d'edat avançada. A més, la garantia de qualitat i de cria ecològica dels pollins criats a la zona -segons Pastoret- cada vegada atreu més compradors.

Pastoret va indicar que la pluja els va provocar més feina que en els anys anteriors. El dimecres van anar a la muntanya de Rojà a la Catalunya del Nord per agrupar els animals. A la nit, els va ploure a devessalls tota la nit i al matí d'ahir van trobar molta broma baixa.

Les circumstàncies van fer que tinguessin dificultats en trobar els animals, per la qual cosa els 300 equins van entrar a Espinavell passades les 11 del matí, quan el normal és entrar a les 10 hores.

Tot i això, el matí es va mantenir amb un plugim que va permetre fer la fira, amb l'assistència d'un públic nombrós. Van poder fer els concursos i el sorteig. La rifa de la millor pollina o del seu valor econòmic va correspondre al número 658. Pel que fa al concurs, el millor pollí va ser del mas el Carol, el millor semental en Bartomeu del Mas Pastoret i el millor escamot va ser de can Freixa i la millor parella la del mas la Coromina.