La intensitat del temporal de divendres a la tarda, va negar carreteres, cases i aules i va deixar importants gruixos de calamarsada, va provocar que cobrir el trajecte la Bisbal-Girona suposés cinc hores en cotxe. Els conductors van quedar atrapats a causa de l'aiguat i l'efecte coll d'ampolla que aquest va ocasionar en deixar intransitables temporalment algunes de les principals xarxes viàries -N-II a Sant Julià de Ramis; Gi-514 a Medinyà.

Les xarxes socials van fer-se ressò de la situació que va generar la tempesta perquè el trajecte Celrà-Girona també va ser excessivament lent. Dues hores i quinze minuts va trigar Robert Fernández a cobrir una distància de 10 quilòmetres, cosa que el va dur a piular: "No estem preparats per a cap contratemps inesperat".

A Arbúcies, la Gi-543 es va haver de tallar durant la tarda a causa d'una esllavissada que va inhabilitar temporalment un dels carrils de circulació. Dijous es van recollir fins a 84 litres per metre quadrat a Portbou i en diversos punts de l'Empordà es van registrar més de 20 litres per metre quadrat en només mitja hora.

Entre les cinc de la tarda i la mitjanit de divendres els Bombers van realitzar unes 40 actuacions, concentrades gairebé totes a les localitats de Celrà, Girona, Sarrià de Ter, Sant Julià de Ramis i Juià, que és on es va registrar l'episodi més intens de pluges de la jornada. La major part de les sortides van ser a causa de filtracions d'aigua, entrada d'aigua en cases habitades, una esllavissada prop de l'hípica de Campdorà, un vehicle inundant-se a l'hospital universitari i pàrquins negats.

El temporal de llevant va provocar també que algunes platges es quedessin sense sorra, com va passar a Blanes, o la inundació dels estanys de Sils, que ahir ja començaven a veure disminuir el volum d'aigua que s'havia acumulat.

Un temporal de rècord

El temporal dels darrers tres dies a Catalunya -entre el dimecres 12 i el divendres 14 d'octubre- ha deixat registres espectaculars de fins a 300 litres al Maresme (290,4 a Vilassar de Mar i 256,5 a Cabrils) i superiors als 100 litres en nombrosos municipis de l'Empordà, el Gironès, la Selva i el Vallès Oriental. A l'interior de les Terres de l'Ebre i en alguns indrets de Ponent l'episodi ha estat més garrepa i ha deixat pluges molt més minses, en alguns casos de menys de 10 litres.

Tot i això, segons dades del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), es tracta de l'episodi de pluja més important de l'any al país, i supera el que es va produir del 3 al 6 d'abril. Per trobar un temporal de pluja més abundant al conjunt de Catalunya cal retrocedir pràcticament un any, fins a ?principis del novembre del 2015, quan un altre temporal va deixar més de 50 litres a la majoria de comarques.