La nova direcció d'Iniciativa per Catalunya Verds (ICV) a les comarques de Girona tindrà la feina d'organitzar la confluència amb altres forces electorals, com En Comú Podem, de cara a les properes eleccions. Segons ha explicat el partit, la voluntat és crear estructures més oportunes per passar de les coalicions electorals a les aliances més fixes. La idea és que les unions permetin assegurar una resposta des de les comarques gironines a les necessitats de transformació social i democràtica amb la màxima participació dels territoris. El partit va escollir ahir, en un acte amb una trentena de militants, la nova direcció del partit: Eugènia Pascual (Girona), Joan Luengo (Banyoles) i Víctor Catalán (Blanes).

Pascual és una economista molt implicada en els moviments associatius de Girona i que va ser la darrera candidata del partit a la ciutat. Luengo és regidor a Banyoles i coordina una empresa de serveis educatius. Finalment, Catalán és regidor a Blanes i arquitecte de professió.

Pascual, Luengo i Catalán van formar l'única candidatura d'aquestes eleccions, en les que han aconseguit el 96% de suports amb una participació de 125 militants.

Pascual i Catalán faran de coordinadors i Luengo serà el portaveu. El grup coordinador d'ICV a les comarques gironines s'ha completat amb un grup de suport format per tres persones més que tindran altres responsabilitats específiques: Deborah Coll, Jordi Romero i Montse Escutia.

La nova direcció substitueix en la presidència a Marc Vidal, que ha estat, entre altres, diputat al Parlament i director dels Serveis Territorials d'Interior a les comarques de Girona. Malgrat abandonar la direcció del partit, tanmateix, Vidal continuarà relacionat amb les tasques de coordinació del partit a la demarcació, formant part de l'executiva i del nucli de coordinació.