Els alcaldes dels quatre municipis de Girona governats per la CUP que han rebut una sol·licitud d'informació sobre l'obertura del consistori el passat 12 d'octubre desatendran els requeriments de la subdelegació del Govern a la província, segons informa aquesta formació independentista.

Celrà, Verges, Mieres i Viladamat són les quatre localitats els màxims representants de les quals, Dani Cornellà, Ignasi Sabater, Enric Domènech i Robert Sabater, respectivament, han anunciat la seva intenció d'ignorar la missiva que han rebut per considerar-la" absurda".

El subdelegat del Govern a Girona, Juan Manuel Sánchez-Bustamante, firma la carta enviada a aquests consistoris perquè acreditin si van obrir el 12 d'octubre i preguntar pels serveis que van prestar i si van treballar empleats públics, així com reclamar còpia de l'acord que abona la decisió adoptada.

La CUP recorda que Celrà i Viladamat han actuat igual durant cinc anys i que "mai no s'havia rebut algun tipus d'advertència o amonestació".

Aquesta formació relaciona la novetat d'aquest any amb la denúncia del PP de Badalona i reitera que la missiva és "absurda", ja que "la informació requerida és de domini públic", per la qual cosa considera "innecessari formalitzar algun tipus de resposta a Sánchez-Bustamante".

Els subdelegats del Govern a Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona s'han dirigit als alcaldes d'un total de 58 ajuntaments catalans per demanar-los informació oficial sobre si, efectivament, van obrir les seves porta durant la festivitat del 12 d'octubre i quins serveis van prestar aquell dia.