L'església de Sant Miquel de Fluvià es va omplir ahir completament en l'acte de celebració dels 950 anys de la seva consagració. Segons va explicar el mossèn Carles Sánchez, diaca de Sant Miquel de Fluvià, unes 150 persones van gaudir de l'ofici solemne, del descobriment de la placa dedicada a l'Abat Oliba -fundador del conjunt monàstic-, de la inauguració a la sala d'exposicions l'Abadia d'una mostra fotogràfica comissariada per Jordi Mestre i d'un refrigeri de cloenda. El diaca va assegurar estar satisfet amb l'acte.

A l'esdeveniment hi van assistir l'alcalde de Sant Miquel de Fluvià, Àngel Posas, el vicepresident de la Diputació de Girona, Fermí Santamaria, i el bisbe, Francesc Pardo. A més, es va comptar amb la participació del cor de la parròquia de Vista Alegre de Girona.

Estrena d'un audiovisual

El pròxim mes de novembre hi ha programada la projecció a Sant Miquel de Fluvià d'un audiovisual que s'anomena Claustres i que ha estat creat pels Amics de la Unesco de Girona, que servirà per continuar donant a conèixer la història del monestir.