El ple de la Diputació de Girona ha aprovat aquest dimarts un acord per aportar sis milions d'euros al Parc Científic i Tecnològic de la UdG per evitar la seva liquidació. Segons l'acord, la corporació aportarà els sis milions en un període de tres anys (2017, 2018 i 2019), amb dos milions en cada anualitat. La proposta ha rebut els vots a favor de l'equip de govern de CiU així com d'ERC, el PSC i Independents de la Selva (IdS), i en contra de la CUP.

Abans de la votació, el president de la Diputació, Pere Vila, ha carregat contra el rector de la UdG, Sergi Bonet, per haver qüestionat el compromís de la institució amb el Parc Científic. "No sé com dir-ho més clar", ha exclamat Vila, que s'ha mostrat "sorprès i decebut" per les últimes declaracions de Bonet. Després de repetir quin és l'acord aprovat per la Diputació, Vila ha afegit: "Ha quedat clar?". "Ho dic per aquells que no volen escoltar", ha sentenciat.

Vila ha remarcat que un acord de ple és el posicionament "més important" que pot adoptar la corporació. "Si en les properes hores se m'explica, cosa que dubto, quin camí hauríem d'haver seguit, convocarem un ple extraordinari amb un nou acord", ha avançat Vila, davant les darreres manifestacions de Bonet, qui ha posat en dubte la fermesa de l'acord. Sobre l'aprovació, Vila ha valorat: "És la típica decisió que per alguns genera incomprensió que la Diputació posi sis milions i que per altres també suposaria incomprensió que es deixés caure el Parc Científic".

Crítiques de la CUP

El diputat provincial de la CUP, Lluc Salellas, ha criticat durament l'acord: "Ningú està parlant de com hem arribat fins aquí". També ha qüestionat que els patrons privats del Parc Científic "no posin ni un duro" per evitar la liquidació.