Setanta-cinc alumnes de 5è i 6è curs de Primària de les escoles de Bordils i Fluvià, de Sant Pere Pescador, treballaran durant tot el curs en un projecte per a la rehabilitació dels corredors fluvials urbans i ho faran amb el suport dels investigadors Pere Vall i Anna Ribas, de la Universitat Internacional de Catalunya (UIC) i la UdG, respectivament.

Els escolars gironins participen en la quarta edició del programa Investiga amb RecerCaixa!, impulsat per l'Obra Social La Caixa en col·laboració amb l'Associació Catalana d'Universitats Públiques. A tot Catalunya, el realitzen prop de 900 estudiants amb edats compreses entre els 10 i els 12 anys, als quals se'ls ofereix l'oportunitat de desenvolupar projectes interdisciplinars de recerca a l'escola.

Segons van destacar ahir els promotors del projecte -que es va presentar al CosmoCaixa de Girona-, el seu valor rau en la innovació pedagògica que aporta als centres, el suport que reben els mestres durant el curs, el treball de recerca d'alta qualitat que fan els alumnes i la relació personal i la col·laboració que s'estableix entre les escoles i els investigadors. En aquest marc, els estudiants duran a terme projectes sobre temes de ciències socials, humanitats, cientificotècnics o de ciències de la salut.

En aquesta edició, hi participen investigadors de cinc universitats públiques catalanes -UB, UAB, UPF, UdG, UIC i URV- i quatre centres de recerca -Institut de Recerca Biomèdia, Centre de Visió per Computador, Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques i Institut de Bioenginyeria de Catalunya.