El conseller de Salut, Toni Comín, assegura que les inversions previstes a altres hospitals del país no afecten el compromís de la Generalitat per construir un nou hospital Josep Trueta per a Girona. L'anunci de construcció d'un nou hospital a Tarragona per substituir el Joan XXIII amb una inversió de 48 milions i l'oferta del Departament per comprar l'Hospital General per uns 50 milions més havia posat en guàrdia el territori, que temia que el Trueta hagués quedat a la cua en les inversions. Aquests dos moviments van fer témer al territori que s'endarreriria la construcció d'un nou hospital a la demarcació. Comín va voler esvair dubtes i va desvincular aquests projectes del futur Trueta. «Totes les altres inversions a la resta del país ja estaven previstes, no hi ha cap compromís que modifiqui el que tenim amb el Trueta», va afirmar.

Comín, que ahir va visitar l'hospital Josep Trueta i el parc hospitalari Martí i Julià de Salt, va ressaltar que aixecar un nou hospital a les comarques gironines és «la inversió més important» que preveuen fer «a mitjà termini» i que Salut té «un copromís màxim» amb la construcció del nou centre sanitari.

«De les inversions promeses que té avui el Departament, és la més important», va exposar el conseller. El Govern manté els terminis que el conseller ja va exposar durant la seva primera visita a l'hospital, el juliol passat. Segons aquest calendari, el nou hospital gironí és un projecte «a mitjà termini», no hi haurà nou edifici abans del 2026 i les obres començaran, com a molt aviat, d'aquí a quatre anys.

Comín no va voler entrar a valorar la possible ubicació del nou hospital, tot i que fonts de Salut van confirmar que en el termini d'un mes representants del Departament i l'Ajuntament de Girona es reuniran per començar a parlar de terrenys disponibles. Els requisits són que ha de ser un espai ben comunicat i que permeti disposar d'uns 100.000 metres quadrats per al futur Trueta.

Fins que no hi hagi un nou edifici, Salut s'ha compromès a continuar reformant i millorant l'hospital actual. De fet, el conseller va visitar ahir les obres de l'UCI pediàtrica, una reivindicació de professionals i usuaris. «L'exemple més clar del nostre compromís és que l'UCI ja està en marxa, que les urgències segueixen el calendari previst i que molt aviat també tindrem calendari per al bloc quirúrgic», va detallar Comín.

El Departament de Salut té previst invertir en els propers mesos uns 20 milions a l'actual Trueta en diferents projectes. Entre els més importants hi ha l'ampliació de les urgències, que costarà 3 milions i les obres començaran a principis d'any. També destinaran 12 milions a l'ampliació dels quiròfans i de l'hospital de dia oncològic, uns treballs que es faran de forma simultània. Una altra de les inversions prioritàries és la renovació de l'àrea de neonatologia i UCI pediàtrica, que tindrà un cost de 2 milions i que es fa en dues fases, la primera de les quals va començar al setembre.