Una nova nau de 1.500 metres quadrats substituirà la que actualment està utilitzant l'empresa de carn ecològica Pirinat de Campdevànol. Ara mateix ocupen uns baixos de 300 metres quadrats al mig del poble que els han quedat petits. La fàbrica es trasllada a tres parcel·les del polígon de Niubó, un espai que Pirinat ha desencallat amb la seva instal·lació. Fa nou anys que el promotor de les naus hauria d'haver-ne garantit la recepció, però aquesta s'ha retardat fins aquest mateix exercici.

L'empresa que condueixen els germans Camprubí espera instal·lar-se a la nova ubicació a partir del mes de febrer. Abans caldrà finalitzar el condicionament d'una nau de la qual se n'ha fet l'estructura i la coberta nova, i que està en procés d'instal·lar panells per tal de complir amb els requisits bàsics.

D'ençà que l'enginyer tècnic agrícola Enric Caprubí va començar a treballar el 2009 amb el seu germà Raimon, l'empresa ha arribat a situar-se com una referència en l'àmbit de l'Estat espanyol, dins de l'àmbit de la producció i distribució de carn ecològica. El noranta per cent de la producció de Pirinat es dedica als vedells, tot i que també desfan xais, porcs i pollastres, tots ells amb l'etiqueta de carn ecològica segons la normativa europea. Això suposa que es controla des del sòl que trepitgen els animals, on no hi ha hagut adobs químics ni pesticides, fins la medicació que han rebut o el benestar que han tingut durant la seva vida. La nova sala d'especejament permetrà engegar línies d'envasat i etiquetat de darrera tecnologia, obtenint presentacions diferents en formats innovadors. També s'ampliarà la zona de fred amb noves càmeres i es millorarà la logística. La carn que arriba a Pirinat ve de tot el Pirineu català. Des del Pallars fins a l'Empordà, però també d'altres punts de la geografia catalana, com ara el Bages, donant sortida a la vedella ecològica que es cria a Catalunya.

Els germans Camprubí vénen d'una família ramadera. L'Enric afirma que la clau del bon funcionament de Pirinat radica a "haver-nos posat al nivell d'altres empreses molt més grans" a banda de la persistència en una feina i un producte ben fets.