Els Mossos d'Esquadra van detenir ahir a la Cerdanya un home de 47 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Bellver de Cerdanya, com a presumpte autor d'un delicte de robatori i furt d'ús de vehicle de motor, un furt i un delicte de robatori amb violència i intimidació. El 28 d'octubre la policia autonòmica va ser alertada que un intern d'un centre assistencial d'Almacelles havia desaparegut. Hores més tard es va saber que la mateixa persona havia sostret un turisme a Osca. Durant la nit del 29 d'octubre es va rebre l'avís que un individu, vestit amb roba militar i armat amb una escopeta, havia intentat cometre un atracament en una benzinera de la població de Riu de Cerdanya.

Mentre els Mossos investigaven el fet, van descobrir que el sospitós de la temptativa d'atracament era el fugit del centre d'Almacelles i que l'arma l'hauria robat aquest cap de setmana d'un habitatge de la Cerdanya. L'home té nombrosos antecedents i passarà properament a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de la Seu d'Urgell.

L'home era molt conegut policialment, ja que tenia nombrosos antecedents per fets similars i tenia «una forma de vestir i actuar molt peculiar». Amb els indicis recollits, ahir al matí es va iniciar un dispositiu de recerca per la zona on els policies sabien que acostumava a amagar-se el sospitós.

Atès que l'àrea de recerca que s'havia traçat era molt àmplia, al dispositiu es va requerir la participació d'efectius de la Unitat d'Intervenció de Muntanya, de l'Àrea de Recursos Operatius del Pirineu, de la Unitat de Seguretat Ciutadana i de la Unitat d'Investigació de la Cerdanya, amb el suport d'un helicòpter.

Finalment, pels volts de les dotze del migdia els Mossos van poder localitzar i detenir el fugitiu, qui s'havia ocultat a la zona del refugi de Cortals de l'Ingla, situat al terme municipal de Bellver de Cerdanya.