04 de novembre de 2016
04.11.2016

Dos anys de presó per atropellar a propòsit un company de feina

Fiscal, acusació particular i defensa pacten una rebaixa de la pena en no veure-hi intenció de matar

05.11.2016 | 11:36

Fiscal, acusació particular i defensa van pactar ahir una condemna de dos anys de presó per a un jardiner que va atropellar intencionadament un altre treballador en una empresa de Puigcerdà. L'atropellament va tenir lloc el 23 de desembre del 2014. L'acusat, Josep Riera, que ara viu al Baix Empordà, aleshores treballava en una empresa de jardineria de Puigcerdà. Segons ha admès, aquell dia ell i dos companys més van agafar una furgoneta que era propietat de la companyia. Va ser aleshores quan la víctima, que també treballava al negoci de jardineria, els ho va recriminar. Els dos treballadors van tenir una petita discussió i després, l'acusat va tornar a pujar a la furgoneta. Va ser llavors quan va tenir un rampell i, aprofitant que l'altre es trobava d'esquena, el va atropellar intencionadament. L'acusat va prémer l'accelerador, va envestir la víctima i el va arrossegar uns metres damunt del capó de la furgoneta. Quan el vehicle va xocar contra un piló, l'empleat va sortir projectat cap al terra mentre l'acusat li cridava: «Et mataré!».

La víctima va patir cops arreu del cos. A més, l'atropellament li ha deixat seqüeles, ja que se li va agreujar una artrosi que patia a l'espatlla i té dolor a les costelles.

Per aquests fets, l'acusat s'enfrontava inicialment a una pena de 7 anys de presó per temptativa d'homicidi. La fiscal també sol·licitava que Josep Riera no pogués acostar-se a la víctima ni comunicar-s'hi durant 8 anys.

Ahir, davant la Secció Quarta de l'Audiència de Girona, les parts han arribat a un acord. El pacte entre fiscal, acusació particular i defensa ha permès rebaixar substancialment la pena. Sobretot, va ser clau demostrar que el processat no tenia intenció de matar l'altre empleat quan el va envestir amb la furgoneta (perquè, entre d'altres, va proferir l'amenaça després d'haver-lo atropellat).

Després que l'acusat admetés els fets, el ministeri públic va demanar que se'l condemni a 2 anys per un delicte de lesions. També li va tenir en compte una atenuant de reparació del dany, perquè ja ha ingressat els 2.000 euros que se li reclamaven com a indemnització en concepte de responsabilitat civil. La fiscal va demanar que, a l'hora de dictar sentència, el tribunal imposi a l'acusat la prohibició d'acostar-se a menys de 500 metres de la víctima i de comunicar-s'hi durant 4 anys. Acusació particular i defensa es van adherir a la petició i el cas va quedar vist per a sentència. Com que no té antecedents, l'acusat no entrarà a presó.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema