«Ha arribat l'hora de dir prou». Aquest és el clam unànim que les entitats sobiranistes invoquen per cridar a la mobilització el diumenge 13 de novembre a Barcelona. L'Assamblea Nacional Catalana (ANC), Òmnium Cultural i l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) han organitzat una concentració per donar suport als càrrecs i institucions que estan actualment sota processos judicials relacionats amb el procés sobiranista.

El president de l'ANC, Jordi Sánchez ha demanat des de Girona la màxima participació dels ciutadans de la demarcació per anar a la mobilització. El responsable de l'entitat considera que el procés ha arribat al seu «trajecte definitiu abans del referèndum» i que ara més que mai és quan la ciutadania ha de respondre a la judicialització del procés.

«No acceptarem que els nostres representats vegin limitades les seves funcions per l'acció dels tribunals». En aquest sentit, Sánchez ha confirmat la presència a la manifestació de polítics com l'expresident de la Generalitat Artur Mas, i d'exconsellers com Joana Ortega, Francesc Homs o Irene Rigau. També hi assistirà l'actual presidenta del Parlament, Carme Forcadell, membres de la mesa i centenars d'alcaldes i representants del món local. No hi serà el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, que aquell dia serà a Amer per ser investit fill predilecte.

En la mateixa línia que Sánchez es va situar l'alcaldesa de Girona i membre de l'AMI, Marta Madrenas quan va assegurar que amb aquesta «ofensiva judicial intensa» l'Estat «percep que estem a la recta final de la República catalana».

Per fer que la protesta sigui multitudinària, les entitats han posat a disposició autobusos per desplaçar-se fins a la capital. A data d'avui les entitats ja porten omplerts gairebé tres combois. La gestió es fa des de la llibreria Les Voltes de Girona.