Tres professionals sanitaris de l'Hospital Transfronterer de la Cerdanya proporcionen aquests dies assistència mèdica als corredors que participen a l'Everest Trail Race, una cursa que es realitza des del 6 i fins el 18 de novembre a l'Himàlaia. El responsable d'infermeria al servei d'Urgències de l'Hospital Transfronterer de la Cerdanya és el subdirector de la cursa, un càrrec que ja ha exercit en altres edicions. Segons informa l'hospital ceretà, les doctores Anna Pujol i Alba Xandri, també del servei d'urgències ceretà, s'estrenen aquest any a l'equip mèdic de la competició esportiva, que dóna suport als 54 atletes participants, que provenen de 19 països diferents.

Durant els sis dies que dura la prova els corredors han de superar una distància de 160 quilòmetres i un desnivell acumulat superior als 29.000 metres. El recorregut d'aquesta cursa per una zona del Nepal anomenada Solukhumbu s'estructura en sis etapes -la més curta, de 20 quilòmetres i la més llarga, de 38- i transcorre entre els 2.000 i 4.100 metres d'alçada. Els desnivells acumulats diaris poden anar dels 3.200 als 6.600 metres.

Molts dels participants de la cursa són catalans. El segon classificat de la prova de l'any 2013, per exemple, va ser el corredor Lluís Puig, de la Cellera de Ter.