Ports de la Generalitat ha tret a licitació el subministrament de llumeneres amb il·luminació LED en sis dels ports de la zona portuària nord, a la costa de Girona. Es tracta d'una tecnologia més respectuosa amb el medi ambient que optimitza els recursos dels recintes portuaris. S'ha licitat per un pressupost de 206.000 euros i està inclosa en el Pla d'inversions 2014-2017 de l'empresa pública de la Generalitat.

Concretament, s'instal·laran en sis dels ports gestionats per l'Administració portuària a la costa gironina: Blanes (Selva), Palamós (Baix Empordà), l'Estartit (Baix Empordà), Roses (Alt Empordà), Port de la Selva (Alt Empordà) i Llançà (Alt Empordà).

Segons informa Ports de la Generalitat en un comunicat, el nou sistema suposa un 50% d'estalvi energètic, incrementa la vida útil de les làmpades i permet la telegestió adequant la il·luminació a les necessitats en cada moment i lloc. També es diu que disminueix les despeses de manteniment i minimitza la contaminació lumínica.

Aquests nous punts de llum substituiran les llumeneres convencionals, consistents en làmpades de descàrrega, que actualment es troben en aquests recintes portuaris.

Les sis instal·lacions portuàries de la zona portuària nord es dotaran d'un total de 516 llumeneres de darrera generació que incorporen els últims avenços en tecnologia LED. Aquests nous projectors es distribuiran de la manera següent.