El turisme britànic continuarà creixent l'any 2017 a la Costa Brava malgrat el Brexit, tant en número de visitants com en despesa realitzada per aquests. Així ho han pogut comprovar els representants del Patronat de turisme Costa Brava Girona que han participat en la World Travel Market 2016 de Londres. A més de l'interès creixent dels operadors, l'aerolínia Jet2 incrementarà fins a 21 els vols setmanals entre el Regne Unit i l'aeroport de Girona, mentre que l'operador de la mateixa companyia oferirà nous paquets turístics.

El britànic es mantindrà per tant com a segon mercat emissor de turisme per la Costa Brava i, amb l'increment del nombre de vols a l'aeroport Girona-Costa Brava per part de les companyies Jet2 i Ryanair al Regne Unit, es preveu un lleuger creixement per a la temporada 2017. Segons responsables del Patronat de Turisme, els professionals de la World Travel Market «van rebre amb interès les novetats que la Costa Brava ofereix quant a productes turístics com l'enogastronomia, la cultura, el golf, i el cicloturisme i ciclisme».

Del 7 al 9 de novembre, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona ha assistit a la principal fira de turisme professional europea, World Travel Market de Londres.

Des de l'estand de Catalunya, juntament amb els municipis de Blanes, Lloret de Mar i Platja d'Aro, el Patronat de Turisme hi participava amb l'objectiu de promocionar l'oferta turística de la demarcació de Girona, i de conèixer les dades econòmiques i noves tendències del mercat britànic. Un altre objectiu era mantenir una trentena de reunions amb companyies aèries, operadors turístics, portals de viatges i mitjans de comunicació.

Segons dades de l'estudi del mercat britànic elaborat pel Centre de Promoció Turístic de Catalunya al Regne Unit, i arran de les reunions mantingudes amb alguns dels principals operadors turístics del país, Thomas Cook i Jet2Holidays, els representants del Patronat de Turisme van constatar que, «malgrat el Brexit, el mercat britànic creixerà l'any 2017, respecte al present ?exercici, quant al nombre de visitants i despesa a les destinacions gironines».

La companyia aèria Jet2 ha confirmat un increment de sis vols setmanals, arribant a vint-i-un, i la prolongació de la seva operativitat a l'aeroport de Girona-Costa Brava, d'abril a octubre del 2017. L'operadora turística de la companyia aèria, Jet2Holidays, oferirà nous paquets turístics als seus clients com ara Adults Only, Luxe Collection, On Tour, Family Favourites i City Breaks, incorporant sis hotels de la ciutat de Girona.

En el marc de la fira, els representants del Patronat de Turisme i Jet2 van acordar programar un cicle de presentacions a agents de viatges de la companyia aèria per estimular la comercialització dels paquets a la Costa Brava.

A la World Travel Market s'han promocionat productes turístics de la Costa Brava i el Pirineu de Girona com l'enogastronomía, la cultura, el golf, i el cicloturisme i ciclisme.

En creixement des del 2011

Segons dades de l'Agència Catalana de Turisme, entre gener i setembre del 2016 han arribat a Catalunya 1,69 milions de turistes britànics, un 5,9% més que en el mateix període de l'any anterior. Aquests turistes han generat uns ingressos de 1.373 milions d'euros, un 9% més que en l'any anterior. A més és un mercat en creixement des del 2011, tant en nombre de turistes com en despesa.