Els veïns d'Olot des d'avui a les 19 hores del vespre podran veure en plafons i en maquetes les tres possibilitats per a l'aspecte del futur passeig del Firal. Les maquetes i els plafons estaran situats a la seu del Casino Olotí. Es tracta d'un ateneu amb una àmplia vista sobre el passeig. Així, els veïns es podran fer una idea de com quedarà el Firal després de la reforma que té data final per la tardor del 2018. L'exposició serà itinerant. Estarà a la fira Orígens i a l'Ajuntament.

Per a les 20 hores, al Teatre Principal està programat l'acte de presentació dels tres equips d'arquitectes. Els projectes seleccionats són obra de Forgas Arquitectes (amb el projecte titulat «101 plàtans»); Xevi Bayona XAA Arquitectura - Bach Arquitectes - Lluís Paumé (amb «Teixir, cosir i vestir»). i Birulés Cabré Romans Arquitectes (amb el projecte «Un Tossol i dos Triais»). La novetat és que els arquitectes presentaran el seu concepte de passeig amb l'ajut d'imatges amb pantalla gran.

A banda de la presentació, els veïns des de fa dies reben a la bústia els tríptics que contenen els codis per poder votar per Internet. En cas que hi hagi alguna persona a la qual no li vagi bé el codi o no l'hagi rebut, pot passar per l'Oficina del Ciutadà als baixos de l'Ajuntament, perquè li generin un codi.

Les votacions seran del 16 al 22 de novembre, de forma telemàtica i es podrà escollir entre els tres projectes que ha seleccionat per unanimitat un jurat d'experts i càrrecs electes.

L'opinió dels veïns representa un 45% del total del percentatge de decisió, un altre 45% correspon a una comissió d'experts i el 10% de la decisió final la prendrà la Junta de Govern de l'Ajuntament.