La CUP ha qualificat «d'absolutament continuista» el pressupost de la Diputació de Girona per a l'any 2017. El diputat provincial de la formació, Lluc Salellas, ha criticat aquest dilluns que el model de la corporació sigui l'aposta en els festivals i el turisme «enfront de les polítiques socials». En una roda de premsa, Salellas ha explicat que en el pressupost del 2017 la Diputació incrementa en 600.000 euros la partida dedicada al Patronat de Turisme i destina més d'un milió d'euros als festivals culturals. En canvi, ha lamentat que la institució no augmenti la partida de l'àrea d'Acció Social, que ara forma part de Dipsalut.

Així mateix, Salellas ha criticat que el pressupost del 2017, que la corporació preveu aprovar en el ple que celebrarà aquest dimarts, dedica una despesa de més de tres milions d'euros als partits i també una altra de més de tres milions a l'àrea de Presidència per a les «subvencions a dit». En aquesta línia, ha rebutjat que els comptes de l'any vinent tinguin partides nominatives com, per exemple, destinar 45.000 euros al Fòrum de l'Excel·lència de Lloret de Mar, 65.000 euros a la jornada que l'Associació Espanyola de Directius organitza a Girona i 80.000 euros al Fòrum Gastronòmic. Tot i que la CUP ha anunciat que votarà en contra del pressupost, Salellas ha subratllat que un dels aspectes positius dels números del 2017 de la Diputació és que incrementen en un milió els ajuts dedicats als municipis.

Suport d'ERC als comptes

De fet, ERC ha enviat un comunicat aquest dilluns en el qual ha explicat que donarà suport als comptes de l'any vinent perquè, entre altres mesures, incorporen aquest augment d'un milió d'euros del fons de cooperació local. La formació republicana ha remarcat que es tracta d'una de les propostes que havia fet a l'equip de govern de CiU, amb el compromís que s'incrementi aquesta partida en el futur. Amb aquest augment, el partit ha manifestat que tots els municipis gironins notaran que s'incrementa l'aportació del fons de cooperació, sobretot les poblacions que tenen entre 1.000 i 10.000 habitants.