La secció quarta de l´Audiència Provincial de Girona va jutjar ahir un cuiner acusat d´abusar sexualment d´una menor de 8 anys a les colònies d´estiu del Santuari del Collell celebrades l´agost de 2014. La fiscalia demana que se´l condemni a 6 anys de presó per un delicte continuat d´abusos sexuals en considerar provat que els dies 1,2 i 3 d´agost de 2014 li va llepar els genitals en diverses ocasions i va tractar que la menor li ho fés, cosa que l´acusat va negar ahir rotundament.

Encara que la fiscal va recordar al processat com havia admès davant la policia que aquells dies havia ballat amb la menor i li havia baixat els pantalons, el seu advocat, Carles Monguilod, el va gairebé eximir fent veure al tribunal que l´acusat no parla pràcticament castellà ni català -ahir declarava amb intèrpret- i que durant la declaració policial no va estar assistit ni de lletrat ni d´intèrpret. El president de la secció també va adonar-se que la declaració del processat tampoc havia sigut ratificada a instrucció, ja que aleshores va manifestar que la policia li havia obligat a inculpar-se.

La menor assegura que l´home va llepar-li els genitals el dia 1 i 2, dues vegades en cada ocasió però l´advocat de l´acusat va acreditar documentalment que el seu client, almenys el dia 1, no va anar a treballar a les colònies.

La nena va explicar els fets als seus pares un any després que haguessin passat, just quan va coincidir a la parada de bus amb els nens que tornaven a anar de colònies al Santuari -ella havia canviat de casal-. Els forenses creuen el relat de fets de la menor i la defensa considera que, en tot cas, el seu client no seria l´autor dels fets i obre la porta a que la menor s´hagués pogut confondre en la identificació.