L'aeroport de Girona-Costa Brava ha tancat la temporada d'estiu d'enguany amb 96.000 passatgers menys que la de l'any passat. Les dades d'Aena corresponents a l´octubre confirmen una caiguda de prop del 6,5% de passatgers durant l'anomenada temporada alta, que va aproximadament des de l'abril fins al novembre.

La base aèria gironina ha fet l'estiu més fluix dels últims 12 anys. La constant retallada de vols per part de l'aerolínia irlandesa ha provocat un descens en picat del nombre de freqüències i de passatgers, que s´ha confirmat amb un octubre un 11% menys transitat que fa un any.

Això explica que durant la temporada alta hagin passat per Vilobí d'Onyar només 1.399.000 passatgers, uns registres encara més baixos que el 2014, quan l'aeroport va tocar fons amb 1.496.000 viatgers d'abril a octubre. Tanmateix, en aquella ocasió la caiguda va ser molt més forta: la base aèria de la demarcació va perdre en un estiu més de 300.000 usuaris.

Els números globals de 2016 també mostren una tendència a la baixa respecte a l'any passat. De gener a octubre han passat per l'aeroport 1.575.128 passatgers, un 5,4% menys que el mateix període de 2014, època en la qual es van superar els 1,6 milions de passatgers. Amb l'arribada de l'hivern i la consegüent desaparició dels vols de temporada (només Ryanair, Pobeda i algunes compa­nyies xàrter mantindran l'activitat amb menys rutes), amb tota probabilitat Vilobí d'Onyar tancarà un nou any sense arribar als dos milions de passatgers per segon any consecutiu.

Amb la vista a 2017

Tanmateix, l'aeroport mira amb esperança la temporada que ve. La irrupció de les noves aerolínies (que han tancat l'estiu amb bons números) sumat a l'augment de rutes de Ryanair de cares a la temporada alta que ve pot suposar l'esperat canvi de tendència per als responsables de la base aèria. Ryanair va anunciar al setembre que preveu transportar 100.000 passatgers més que aquest any, potenciant sobretot el públic britànic. Per aquest motiu, el nombre de rutes passarà de les 29 actuals a les 38 de 2017. Això es traduirà també en un major nombre de freqüències.