Els pocs quilos de residus orgànics que es recullen en els contenidors distribuïts pels carrers ha portat el Consell del Pla de l’Estany a substituir-los per punts de compostatge comunitari a Sant Miquel de Campmajor, Crespià, Esponellà i Palol de Revardit.

El Consell comarcal i els ajuntaments implicats han engegat la implantació del compostatge comunitari i casolà en aquests quatre municipis. A partir d’ara, els seus veïns podran triar entre compostar a casa o participar en el compostatge comunitari. La iniciativa, que comportarà la desaparició de tots els contenidors d’orgànica al carrer abans del 3 de desembre, suposarà la implantació del compostatge com a via exclusiva per a la gestió dels residus orgànics.

Un educador ambiental del Consell Comarcal ja ha començat a visitar totes les famílies d’aquests pobles per explicar-los el projecte. A més, s’han programat 6 tallers informatius que es faran en les noves àrees de compostatge entre aquest dissabte i el 3 de desembre. Els contenidors es retiraran el dia abans.