19 de novembre de 2016
19.11.2016

ERC reclama a l'Estat que faci inversions a la N-260

?Registra una proposició no de llei per demanar al Govern espanyol que presenti un informe de la carretera i un pla per reduir la sinistralitat

20.11.2016 | 01:04

ddg girona

n El grup d'ERC al Congrés dels Diputats ha registrat una proposició no de llei per reclamar al Govern espanyol un informe sobre la N-260 perquè, en el termini de tres mesos, presenti una pla d'actuació per reduir la sinistralitat. En la proposició, signada pels diputats gironins Teresa Jordà i Joan Olòriz, es recorda que la N-260 consta com una de les carreteres més perilloses de la xarxa de l'Estat. «Entre els trams més perillosos, s'inclouen 173 dels 353 quilòmetres de la N-260; tots en el seu recorregut per Catalunya», subratlla Jordà. De fet, cinc dels seus trams estan dins dels 50 de major risc de la xarxa viària estatal. «Això vol dir que el 10% dels trams més perillosos de les carreteres de l'Estat són a la part catalana de la N-260», assenyala Jordà.

El text de la proposició posa de manifest que el tram de la N-260 –també coneguda com a Eix Pirinenc– entre Ripoll i Puigcerdà, corresponent a la collada de Toses, és un dels més perillosos de tot el recorregut, ja que concentra «més del 70% dels accidents mortals de la comarca». ERC insisteix que no hi ha hagut inversions a aquesta carretera, més enllà d'una actuació a Gerri de la Sal.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema